• Brzi pregled

  LOV NA HITLERA

  1. Sivi vuk 2. Lenova pustinja 3. Koldic: Projekt Amerika Format: 13,5x21cm Povez: broš Pismo: latinica Pored kultne knjige o bekstvu Adolfa Hitlera "Sivi vuk", na srpski jezik su prevedena i dva njegova romana sa tematikom vezanom za II sv. rat. Ove tri knjige i čine naš komplet. Džerard Vilijams, koji je više od tri decenije radio kao novinar BBC-ja, Rojters-a i Skaj Njuz-a, svoje istraživanje o mogućem Hitlerovom begu iz Berlina, pored knjige, pretočio je i u serijal "Lov na Hitlera", koji se emituje na "Hostory" kanalu.
  1 199 rsd
 • Brzi pregled

  LEPO IME LJUBAV

  1. Gde Dunav izvire - Bojana Bles 2. Lena - Jelena Popović 3. Operacija Eros - Ana Berbakov 4. Sanja od papira - Dušan Cicvara Format: 13,5x21cm Povez: broš Pismo: latinica Ovaj komplet knjiga čine knjige domaćih autora, gde se ljubav provlači kao crvena nit. U ovim romanima naći ćete i sve odlike drugih žanrova, ako što su krimi, avantura, triler. Uživaćete u opisima kako romantičnih, tako i urbanih sredina u kojima akteri koračaju tako što često prelaze i na drugu stranu zakona.
  999 rsd
 • Brzi pregled

  442 IZNAD OBLAKA

  1. Ljudske performanse i ograničenja u vazduhoplovstvu 2. Nesreće koje su promenile avio-industriju 3. Sve što je potrebno znati o putovanju avionom 4. Faktro umora u vazduhoplovstvu Format: 16,5x24cm Povez: broš Pismo: latinica Dr Aleksandar Simić rođen je 1962. u Beogradu. Doktorirao je vazdušni saobraćaj 1999. u SAD-u na temu "Bezbedonosne kulture u vazdušnom saobraćaju". Međunarodno je priznat stučnjak iz oblasti vazduhoplovstva. Za svoj predani i višedecinijski rad i rezultate dospeo je u globalnu enciklopediju "Ko je ko" (Who is Who), kao ekspert za oblast kojom se bavi. Na listi je stručnjaka i dve najveće vazduhoplovne organizacije - ICAO (Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo) i IATA (Međunarodno udruženje avioprevoznika). Za knjige iz ovog kompleta, naša najveća imena iz oblasti vazduhoplovstva su rekla da su retki takvi stručnjaci koji znaju da napišu knjige koje nisu zamorne za čitanje, čak i znalcima. Simić je uspeo da komplikovan i beskrajno zanimljiv svet letenja približi našoj čitalačkoj publici.
  1 499 rsd
 • Brzi pregled

  ŽENA BEZ GREŠKE

  1. Onozemaljska kladionica 2. Tajne ženskih jastuka 3. Stotka 4. Žena s greškom Format: 13,5x21cm Povez: broš Pismo: latinica Ovaj komplet sačinjen je od najboljih naslova autorke Anabele Basalo, koja u njima na potpuno iskren i otvoren način piše o muško-ženskim odnosima, o svetu miške dominacije, novcu, moći, urbanog Beograda. Kroz svaku od njenih knjiga provlači se nit erotike i seksa, ali dominantna je priča o večitim temama: traženje identiteta, o samoći, o okolini, o tome šta se nekom događa kada odluči da bude drugačiji.
  899 rsd
 • Brzi pregled

  ZAPADNO OD RAJA

  1. Vikend kod Zajdkota - Robert Merl 2. Oni koji se vole žive od praštanja - Manfred Hausman 3. Kafe Nostalgija - Zoe Valdes Format: 12 x 16,5 cm Povez: broš Pismo: latinica Ovaj komplet sastoji se od tri savremena romana, od tri autora koji su radnje svojih priča smestili na prostore od Kube preko Amerike, Severne i Južne, do najvećih i najznačajnijih zemalja Zapadne Evrope. Kubanska autorka, Zoe Valdes, u svojoj autobiografiji, čezne da pobegne u Veliki Svet, iz svoje domovine Kube, koju naziva To Ostrvo. Francuz Robert Merl u svom romanu daje izvanrednu sliku ratnog meteža i poraza savezničkih snaga pri povlačenju iz Denkereka, a Nemac Manfred Hausman oslikava odnos između duhovnog i materijalnog, odnos dve profesije, humanističke i prirodno-naučne.
  899 rsd
 • Brzi pregled

  UM CARUJE

  1. Nikola Kopernik - Vojislav Gledić 2. Demosten - Vojislav Gledić 3. Jovan Cvijić - Vojislav Gledić 4. J. J. Zmaj - Vasa Stajić Format: 13,5 x 21 cm Povez: broš Pismo: latinica Od plejade velikih i poznatih ličnosti (naučnika, pesnika, govornika...), u ovaj komplet uvrstili smo biografije dvojice domaćih i dvojice stranih. Vojislav Gledić, autor tri od četiri biografije koje čine ovaj komplet, svoj život je posvetio nauci, istraživačkom radu, temeljnom prikupljanju podataka i pisanju biografija svetskih velikana. Biografiju jednog od naših najvećih pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja, napisao je Vasa Stajić, poznati srpski filozof i pisac, sa kraja XIX i prve polovine XX veka.
  799 rsd
 • Brzi pregled

  KAD DAME MARŠIRAJU

  1. Posle zvučnog signala pokušaj da me zaboraviš - Harijete Uhoda 2. Morena, voda koja nosi sve - Aleksandra Cimpl 3. Ljuta sam - Branka Selaković Format: 13,5 x 21 cm Povez: broš Pismo: latinica Ovakve knjige rađaju se kada pripadnice lepšeg pola reše da zabeleže ono što ih tišti ili ono što ih raduje, sve ono lepo što bi poželele sebi, sagovornicima ili svojim junacima, sve ono što bi, uz pomoć jasne, odsečne misli želele da kažu, kako svojim najbližima, tako i svojoj čitalačkoj publici. Tri gracije, u tri potpuno različite forme, vode nas kroz svoje priče. Jedna od njih, kroz reč, ali i kroz ćutanje potvrđuje da su najsvetliji trenuci svakog čoveka kada spozna snagu svoje duše, druga nas kroz formu romana upoznaje sa junakinjom koja ne bira svoje puteve i poslove, jer se njena jedina sloboda sastoji u biranju načina da se problem "eliminiše", a treća nas, kroz formu poetske proze uokvirene i kratke priče, na jedan energičan, nabijen emocijama ali veoma zanimljiv način, provodi kroz svakodnevnicu.
  899 rsd
 • Brzi pregled

  HRONIKA ČUDNIH VREMENA

  1. Prestupnica - Irena Jovanović 2. Silikoni & neoni - Dejan Katalina 3. Slobodan krevet u ženskoj sobi - Vojka Pajkić 4. Svi smo nosili zvezde - Teo Koster Format: 13,5 x 21 cm Povez: broš Pismo: latinica Trojac naših poznatih novinara (Vojka Pajkić, Irena Jovanović i Dejan Katalina) autorizujući knjige koje čine deo ovog kopleta, postali su hroničari nekih čudnih vremena koja su na ovaj način ostala zabeležena za neka nova pokolenja. Trag vodi od devedesetih i zapisa iz medijskog podzemlja neuspele tranzicije, preko onoga šta je sve preživela jedna novinarska ekipa za vreme NATO agresije, pa sve do kratkih dnevničkih zapisa o jednoj od prestupnih godina koju smo sa setom ispratili. Ovom novinarskom trilingu pridodata je knjiga "Svi smo nosili zvezde" koja nas na poseban način vraća na II svetski rat, holokaust i Anu Frank. Autor knjige i drugi školski drugovi Ane Frank sa setom se sećaju nje i svega što su doživljavali u vreme odrastanja, kada još uvek nisu bili svesni kakvo se zlo nadvija nad svetom
  999 rsd
 • Brzi pregled

  ZVEZDE BOEMSKOG BEOGRADA

  1. Ruke na rešetkama - Sava Jokić 2. Konj bez jahača - Jakov Grobarov 3. U celini i celosti - Žika Obretković Format: 13,5 x21 cm Povez: broš Pismo: ćirilica/latinica Odvajkada, Beograd je poznat po svojim boemima i boemskoj četvrti - Skadarliji. Trojica poznatih beogradskih boema su i autori knjiga koje čine ovaj komplet. Svaki od njih je, u svoje vreme i na svoj način, zaslužio svoje mesto na nebu beogradskih boemskih zvezda, jer su ostavili neizbrisiv trag i u Skadarliji, kao i u "Bermudskom trouglu", "Poslednjoj šansi", "Oraču" i svim drugim mestima, kojih se sećamo sa nostalgijom. Iza njih je ostalo pisano svedočanstvo u formi ovih knjiga.
  699 rsd
 • Brzi pregled

  RAVNIČARSKA BAJKA

  1. Horg - Milan Belegišanin 2. Krila - Milan Belegišanin 3. Svetonikoljska noć - Milan Belegišanin 4. Šesti red - Milan Belegišanin Format: 13,5 x 21 cm Povez: broš Pismo: ćirilica Milan Belegišanin rođeni novosađanin, apsolvirao je na odseku jugoslovenske književnosti Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a diplomirao na novosadskoj Akademiji umetnosti (odsek - pozorišna, filmska i televizijska režija). Režirao je u pozorištima širom Srbije i bivše Jugoslavije. Kao i u svojim knjigama, tako i u ove četiri, koje čine naš komplet, kako sam autor kaže "kroz formu plemenitih i lekovitih laži" vodi nas u neki drugi svet, gde stvarnost, koju nam Miša, na svoj bajkovit način, dočarava, izgleda daleko lepša nego ona prava.
  599 rsd